BIKINI

BIKINI TOPJES:


Bandeautop: Afgeleid van het Franse woord bande, wat band betekent. De bandeau top is een strapless topje die je aan de voor-of achterkant van je bikini kunt strikken. Vaak voorzien van een afneembaar nekbandje en van versteviging aan de zijkanten van de top.

 

Balconette top: Een bikini top met een lage neklijn, de cups eindigen daar waar de borst opzwelt, en minder bedekking dan een beugel bh. De schouderbandjes staan verder uit elkaar, wat een liftend effect geeft. Vaak ook voorzien van beugels en een zogenaamde "sweetheart" neklijn. Een hartvormige lijn die de buste extra accentueert.

 

Beugeltop: De beugeltop is ontworpen om extra steun te geven. De bikini top heeft beugels van metaal of plastic die onder de cups lopen voor ondersteuning van de borsten. De schouderbandjes zijn vaak verstelbaar of de top heeft bandjes die in de nek te strikken zijn.

 

Haltertop: Een bikini topje waarbij de cups doorlopen in bandjes die in de nek gestrikt kunnen worden of met een haakje vastgemaakt. Geeft meer bedekking en is daarom zeer geschikt voor vollere borsten.

 

Push-up top: Deze bikini top is zo gevormd, dat de borsten worden gelift en dichter naar elkaar worden geduwd door middel van vullingen om het decolleté te vergroten.

 

Tankini Top: De top heeft het model van een hemdje. De top strekt zich naar beneden toe uit en bedekt de buik, soms is echter nog wel een klein stukje buik zichtbaar.

 

Triangle top: De cups zijn gevormd als een driehoek. Het topje is voorzien van koordjes die in de nek en op de rug te strikken zijn.

 

Voorgevormde top: Topje waarbij de cups voorgevormd zijn en gemaakt van een enkel stuk stof of foam. Ook wel moulded bikini top genoemd.

 

De meeste bikini's  van tegenwoordig zijn voorzien van (uitneembare) vullingen in de voering, vaak gemaakt van zacht materiaal zoals fiberfill of schuim, om de borsten voller en mooier gevormd te laten lijken. Ze hebben wel een licht push-up effect, maar ze liften de borsten minder dan bij de push-up top.

 

BIKINI BROEKJES:


String: Voor als je geen "tan lines" wilt is de string de beste oplossing. De string heeft geen bedekking op de bil, alleen een smalle T-vorm die uitloopt op een string.

 

Brazilian of Latin: Sexy bikini broekjes die minder bedekking aan de achterkant geven dan een traditioneel broekje, maar meer bedekking dan een string. De achterkant is meestal een V-vorm die de helft van de billen bedekt.

 

Scrunch: Een bikini broekje waarbij de achterkant samengevoegd is met een plooi of naad om een gerimpeld effect te creëren.

 

Tie-side: Het tie-side broekje is voorzien van koordjes of bandjes aan de zijkanten. Deze kun je strikken of knopen op de heup. Er zijn ook varianten met dubbele koordjes of modellen waarbij je het broekje van de bikini aan 1 zijkant kunt strikken.

 

Hipster: Eeen hipster is een laag op de heup vallend broekje. Ze zijn ontworpen om een "no-show look" te geven onder broeken en rokken die laag op de heup vallen. De voorkant van het broekje heeft een rechte snit en het broekje geeft een normale bedekking aan de achterkant.

 

Bikini: Het klassieke bikinibroekje die een normale bedekking geeft aan de voor-en achterkant. Niet te veel en niet te weinig. De zijkanten zijn meestal iets breder dan bij het Latin broekje.

 

Banded: Een bikini broekje, die aan de voorzijde voorzien is van een bredere elastische band van stof. De achterkant van het broekje geeft een normale bedekking op de bil.

 

Highwaist: Een bikini broekje die hoger valt, vlak bij je eigen middel, net onder de navel.

 

Shorty, hotpants, boy shorts: Allemaal verschillende benamingen voor een model die langere snit heeft dan een klassiek bikini broekje, meestal eindigend op het been in plaats van de billen.

 

Cheeky: Een bikinibroekje waarbij de het onderste gedeelte van de billen onbedekt blijft.

 

BADMODE:


Badpak: Badmode waarbij het boven-en onderdeel uit 1 stuk bestaat. Er zijn heel veel varianten: assymetrisch, halterbadpak, bandeau stijl, met of zonder riem en ga zo maar door.

 

Monokini: Een badpak met de uitstraling van een bikini. De boven-en onderzijde zijn met een kleine hoeveelheid stof samengevoegd.

 

Cut Out: Een one-piece met een sexy styling door de grote uitsneden of te wel "cut outs" in de stof, waardoor er veel huid zichtbaar is.