Zodra de zomer zijn intrede doet, betekent dat natuurlijk bikini- en of badpakkenweer! Ieder jaar vragen vele zonaanbidders zich af welke bikini of badpak past het beste bij mij? Het kan best lastig zijn om het juiste model te kiezen waarin je figuur het beste uitkomt, vandaar deze tips welke bikini of welk badpak het beste bij jouw lichaamsvorm past

figuur

1. Zandloperfiguur

Je hebt een zandloperfiguur als je brede heupen en schouders hebt, maar een smalle taille. Vaak is er ook sprake van een vollere boezem en vrouwelijke rondingen. Vrouwen met een zandloperfiguur staat bijna alles, maar vooral een bikini is een goede keuze om je taille te benadrukken. Vanwege de vollere boezem adviseren we een bikini topje met voorgevormde cups of iets met beugels voor extra support van de borsten. Wat het broekje betreft kun je het beste kiezen voor een hoge taille, omdat dat je benen langer laat lijken en minder de nadruk legt op je bredere heupen. Wil je toch liever een badpak, kies dan een model met voorgevormde cups en een riempje om je taille te kunnen accentueren. Hetzelfde geldt voor een tankini, waarbij je een gedeelte van de buik en taille kunt zien. De aandacht wordt dan daar naartoe getrokken en leidt af van de heupen.

 

2. Peervorm

Heb je smalle schouders, relatief kleinere borsten en volle billen, heupen en bovenbenen, dan heb je een peervormig lichaam. Bij een peervorm kies je een badpak of bikini die de nadruk legt op de bovenkant van het lijf, waarbij de bovenkant van het badpak of het bikini topje een drukkere, fellere print heeft of details zoals ruches en franjes en de onderkant van het badpak of het bikini broekje effen is. Hierdoor worden je borsten geaccentueerd en wordt de aandacht van je heupen afgeleid. Net als bij het zandloper figuur kun je het best een hoger uitgesneden badpak of bikinibroekje nemen, omdat je dan slanker en langer lijkt.

 

3. Appelvorm

Er is sprake van een appelfiguur als je slanke benen en smalle heupen hebt en breder bent aan de bovenkant, met een niet heel duidelijk zichtbare taille. Dan heb je een appelfiguur. Bij een appelfiguur wil je de aandacht verleggen van je buik. het beste kun je kiezen voor een badpak met een speciale powernet voering, die zorgt voor een slanker gevormd silhouet en meer taille. Een badpak met een riempje is ook zeer geschikt. Draag je liever een bikini, zorg er dan voor dat je een sarong of pareo bij de hand hebt, hierdoor leg je meer de nadruk op je slanke benen.

 

4. Rechthoekig figuur

Veel vrouwen met een recht, atletisch en sportief figuur met weinig vormen en rondingen zijn onzeker over hun lichaam in een bikini. Het doel is om de vrouwelijke vormen te accentueren of na te bootsen. Dit doe je bijvoorbeeld door een bikini te dragen met ruches en franjes aan de top en het broekje, zodat je meer volume krijgt bij de boezem en de heupen. Een bandeautop drukt vaak plat, dus ga voor een triangeltopje. Een badpak, monokini of tankini in een opvallende print kun je ook goed dragen bij een recht figuur. Als de nadruk naar je taille gaat, lijken je vormen automatisch veel vrouwelijker.

 

Terug naar FAQ